Switch to full style
Artikuj, komente, kujtime mbi historine e lavdishme 90 vjecare te klubit numer 1 ne Shqiperi
Dërgo një përgjigje

Në gjurmët e ndërtimeve

e djelë 05/08/2007 00:57

Shtëpitë me qerpiç të tiranasve do pushonin së qeni, ajo çka kishte kryeqyteti i Shqipërisë. Tiranës do t’i vishej një tjetër fytyrë, ajo e një arkitekture të vërtetë! Përtej detit, në Italinë famëkeqe për një pjesë të mirë të shqiptarëve të asovitesh, hidheshin ide e projekte pa fund për ndërtime të reja.

Jehona e tyre, por jo vetëm mbërritën edhe në vendin tonë. Por, vetëm tek ata që e kishin prekur Italinë ama, e që ishin shtetarët shqiptarë të atyre viteve. I njohim si ndërtimet italiane të viteve ’30-të, por që, në fakt, janë shtrirë përgjatë dy dekadave. Mirëpo, tanimë edhe këtu mund të flitej për “Planin rregullues së qendrës së Tiranësâ€

e djelë 05/08/2007 01:10

Pallati i Brigadave apo shtëpia dimërore e Mbretit Zog

Do të shërbente si shtëpia dimërore e Mbretit Zog ndaj edhe ai ua besoi arkitektëve italianë ndërtimin e tij. Mjaftonin pak firma për të filluar ndërtimet, ndaj edhe mesi i vitit 1937 shënoi edhe fillimin e ndërtimit të pallatit mbretëror, që tani njihet si Pallati i Brigadave. Ndërtimi i tij u ndërpre, pasi italianët pushtuan Shqipërinë dhe mbretit iu desh të “arratisejâ€

e djelë 05/08/2007 01:30

Imazh

Imazh

Imazh

e djelë 05/08/2007 01:41

Imazh

e djelë 05/08/2007 01:46

Imazh

e djelë 05/08/2007 01:49

Imazh

e djelë 05/08/2007 01:56

http://img175.imageshack.us/img175/6346 ... 939fm5.jpg

http://img141.imageshack.us/img141/530/tr1930sh7.jpg
Dërgo një përgjigje